Dr. Johan Boudewijns

een van de oprichters van de BR-Groep en directeur, is de expert in Nederland op het gebied van ongeschreven regels in organisaties en het diagnosticeren van leervermogen. Daarnaast ontwikkelde hij in opdracht van FrieslandCampina delta5, een instrument waarmee het organisatieleervermogen wordt gemeten, geanalyseerd en verbeterd/gekapitaliseerd. delta 5 is vervolgens wereldwijd uitgerold.

Hij promoveerde op organisatiediagnostiek middels de ongeschreven regels en ontwikkelde een integraal analysemodel waarbij zowel de 'harde' als de 'zachte' kant van de organisatie in de analyse betrokken zijn.

Johan voelde zich vereerd met Dr. Peter Scott-Morgan's woorden dat hij blij was bij zijn pensionering het stokje aan hem over te kunnen dragen. Het in kaart brengen van ongeschreven regels is de grote verdienste geweest van Peter. De analyse ervan met betrekking tot performance vraagstukken in de organisatie en tevens de basis voor organisatieverandering en implementeren van leervermogen, is de expertise van Johan.

Als adviseur heeft hij organisaties begeleid bij het veranderen van de organisatiecultuur en het creëren van een lerende organisatie in toonaangevende organisaties in zowel de profit- als de non-profit sector en in binnen- en buitenland. Naast zijn werk als adviseur, verzorgde hij enige jaren Masterclasses bij KLM, verzorgde hij een programma-onderdeel bij de Universiteit Nyenrode en geeft met regelmaat presentaties, lezingen en workshops.

Johan Boudewijns studeerde, promoveerde en doceerde aan de Management School van de Radboud universiteit te Nijmegen. Hij volgde tevens vakken aan de universiteit van Cambridge, U.K. en de University of California at Berkeley, U.S.A. Sinds 2001 is hij als organisatieadviseur werkzaam.

Hij publiceerde o.a. 'Alice in Organisatieland' dat inmiddels duizenden lezers kent en tweetalig is uitgegeven. Recentelijk schreef hij het boek 'delta 5, versterk uw organisatieleervermogen, creëer en verduurzaam succes'. Het kwam op de longlist voor Managementboek van het Jaar te staan. Beide boeken zijn verkrijgbaar via managementboek.nl, bol.com en via bovenstaande link.

 

 

Als u dr. Johan Boudewijns als spreker wilt, boekt u hem via Speakers Academy http://www.speakersacademy.nl/