delta 5: Versterk uw organisatieleervermogen, creeer en verduurzaam succes

Het delta 5 boek beschrijft en geeft praktijk cases van onze methode voor het in kaart brengen van het leervermogen binnen organisaties. Download hier een samenvatting van het boek. Lees hier een interview met Johan Boudewijns in Menscentraal over het boek delta 5.

Prof. dr. Paul Hendriks van de Radboud Universiteit over het boek:
Leren is een levensnoodzaak. Dat geldt voor mensen. Voor organisaties evenzeer. Er zijn echter bijna geen organisaties die uit zichzelf hun leervermogen op orde weten te krijgen. Voor al die organisaties biedt delta 5 hulp. delta 5 laat op een systematische en toegankelijke manier zien wat er bij komt kijken als organisaties willen weten waarom hun leercycli stroef verlopen en wat ze daaraan kunnen doen. De 5 perspectieven die delta 5 zijn naam geven, richten op een aansprekende en direct bruikbare manier het vizier op de onmisbare harde én zachte kanten van organisatieleren. De beschrijving van delta 5 verzandt niet in theoretische bespiegelingen en blijft niet steken bij redenen waarom leren in organisaties zo lastig kan zijn.

delta 5 biedt praktische soelaas voor organisaties die willen leren, maar het nog niet of te weinig doen.

Het boek is verkrijgbaar via iedere boekhandel en op boeken websites zoals bol.com en managementboek.nl. Ook kunt u het boek bestellen via onze site via het bestelformulier.

Alice in Organisatieland

Alice in Organisatieland is een metafoor voor de ontdekkingstocht naar ‘het ongrijpbare’ in organisaties. We herkennen dit allemaal maar in dit boekje wordt het inzichtelijk gemaakt. De grip op organisaties kan aanzienlijk worden vergroot!

Kijk hierboven een visuele boekrecentie van Alice in Organisatieland, gemaakt door Marina Noordergraaf.

Alice leert ‘onder de huid van de organisatie’ te kijken doordat ze de ongeschreven regels in een dorpje op haar monocle ziet verschijnen. Om de honger in het dorp te kunnen verklaren, moet ze de ongeschreven regels echter ook begrijpen. Daartoe krijgt zij vijf gouden sleutels…

Elke sleutel past op een huis. Door de huizen binnen te gaan leert Alice waar de ongeschreven regels vandaan komen en hoe ze ervoor zorgen dat het organisatieprobleem blijft voortbestaan. Het boekje eindigt met de verandering in het dorp.

Waar Alice zich onder andere over verwondert is: Waarom mensen het een zeggen het ander doen Over waarom initiatieven van het management steeds weer anders uitpakken Over waarom je hele slimme mensen kunt hebben en toch een domme organisatie Over waarom organisaties zonder emotie niet leren

Over Alice in Organisatieland:

'Ik denk dat dit boek thuis hoort in de toptien managementboeken', Walter Annink, Rabobank Nederland

'Wat een ontzettend leuk boekje. Ik ga het gebruiken in een managementteam dat ik begeleid', Elly Oude-Elferink, Corus

'Ik wil het uitdelen aan alle nieuwe medewerkers van de Belastingdienst want ik wil dat mensen zich blijven verwonderen, wakker blijven', Harrie Custers, Belastingdienst

Google ook eens, bv naar http://www.reimerink.com/wervelwind/
Wervelwind%206.htm

Ongeschreven regels in perspectief

Een methode voor het diagnosticeren van organisatieleervermogen.
Dit is het proefschrift van Johan Boudewijns, inmiddels door honderden
managers en wetenschappers gelezen.

Mocht je het boek gratis willen downloaden, klik dan hier.

 

delta 5: Versterk uw organisatieleervermogen, creëer en verduurzaam succes 

delta 5 boek

isbn:9789081064132
Prijs hardcover € 23,00 TIJDELIJK NIET LEVERBAAR

Alice in Organisatieland (hardcover)

Alice in Organisatieland

isbn 978 908106 4125
Prijs hardcover € 18,00
 

Alice in Organisatieland (paperback)

Alice in Organisatieland - paperback

isbn 90-810641-1-8
Prijs paperback € 14,95
 

Ongeschreven regels in perspectief

Ongeschreven regels in perspectief

isbn 90-9019400-2
Prijs paperback € 22,50