Artikelen

Bladen waarin u over het onderzoek van Boudewijns kunt lezen:

  • Kwaliteit in Bedrijf
  • Psychologie Magazine
  • Intermediair PW
  • Management site
  • Organisatie & Ontwikkeling
  • Personeelbeleid
  • Menscentraal


Artikel over de lezing die Johan Boudewijns en Anna Bos hebben gehouden op 8 februari 2012 bij de 'Nederlandse Vereniging voor Interim Managers'. 

Interview met Johan Boudewijns in Menscentraal over zijn nieuwe boek: delta 5: Versterk uw organisatieleervermogen, creëer en verduurzaam succes.

Surf voor een free download van het artikel in Kwaliteit in Bedrijf naar de rubriek media. Onderaan de pagina vindt u een free download van een ouder artikel dat geschreven is door Marjan van den Berg, journaliste bij de Volkskrant.

Een abstract van een publicatie waar Johan Boudewijns op dit moment aan werkt voor een Amerikaans tijdschrift ziet u hieronder staan.

What can hospitals learn from aircraft carriers?The unwritten rules of a sub-acute childcare hospital; is it highly reliable?

Momenteel is er een publicatie in voorbereiding voor een Amerikaans tijdschrift over de relatie tussen de ongeschreven regels en High Reliability Organisations. Deze publicatie zal verslag doen van een onderzoek naar de ongeschreven regels in een Sub-acute Childcare Hospital in California, Totally Kids, en de lezing die Johan heeft gehouden tijdens de HRO Grouping for Solutions Conference in april jl. Deelnemers waren onder andere Karl Weick en Kathleen Suthcliff, auteurs van het boek "Managing the Unexpected, assuring high performance in an age of high complexity". Deelnemers waren organisaties waar er veel 'at stake' is, zoals kerncentrales, firedepartments, airtraffic, olieboorplatformen en vliegdekschepen.

Het is uiteraard interessant te kijken naar de ongeschreven regels die bestaan in een organisatie die dergelijke, hoge prestaties leveren en zeer betrouwbaar zijn. Het leren van (bijna-) fouten is daarbij essentieel.

Dr. Johan Boudewijns werkt voor vraagstukken rondom High Reliability Organisations samen met Apollo13consult, www.appolo13.nl. U kunt ons voor vraagstukken omtrent High Reliability in de publieke sector benaderen of dr. ir Bert Slagmolen van Apollo13.

In een uitgave van de Nederlandse Organisatie voor Bedrijfskundig Onderzoek publiceerde Johan Boudewijns met dr.ir E.C. Hoogerwerf het artikel 'Ongeschreven regels als handvat voor het verbeteren van het leervermogen van organisaties', isbn 90-365-1060-0

 

Totally Kids, Specialty Healthcare Centre, California USA. Family Friendly facilities. Deze kinderen zijn afhankelijk van zorg en apparatuur. Hoge betrouwbaarheid is hier van groot belang.


Vliegdekschepen zijn de gevaarlijkste werkomgevingen ter wereld. Op een groot exemplaar werken 5000 mensen. Hoge betrouwbaarheid is ook hier van groot belang.


Een lezing van Johan Boudewijns op de HRO-conference in California. Deelnemers waren organisaties waar er veel ' at stake' is, zoals kerncentrales, operatiekamers, flight control, BP, Shell.